Ευρωπαϊκή διάκριση έργου eTwinning


Το σχολείο μας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας μας στο έργο eTwinning "Hey You Nesco! Can I visit your sites?". Αυτό σημαίνει πως η εργασία εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου μας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Υλοποίηση έργου eTwinning


Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς  2018- 19, το σχολείο μας σε συνεργασία με το σχολείο INS La Sénia της Ισπανίας και το σχολείο Şehit Polis Mehmet Çelik Ortaokulu της Τουρκίας υλοποίησε το έργο eTwinning με τίτλο

‘Hey You Nesco ! Can I visit your sites?’

Οι μαθητές δούλεψαν σε διακρατικές ομάδες και μελέτησαν τα μνημεία Unesco της περιοχής τους. Βρήκαν σχετικές πληροφορίες, τις μελέτησαν και τις παρουσίασαν στους συνεργάτες τους. Ως τελικό προϊόν του έργου είναι η δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου με συνεργατικά βίντεο για τα μνημεία Unesco κάθε χώρας. Το ηλεκτρονικό βιβλίο είναι διαθέσιμο εδώ.

Επιμορφωτική Συνάντηση eTwinning


Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας επιμορφωτική συνάντηση eTwinning για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας με τίτλο "Σχεδιασμός ενός ποιοτικού-συνεργατικού έργου eTwinning" από την κ.Άννα Μονέφτση, πρεσβευτή eTwinning Δυτικής Μακεδονίας και Ημαθίας.

Παράλληλα έγινε παρουσίαση του προγράμματος Be Innovative Kinetic European (BIKE) το οποίο υλοποιήθηκε από ομάδα μαθητών του σχολείου μας και βραβεύτηκε με Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας.

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το έργο Be Innovative Kinetic European (BIKE)

 
Το ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου λαμβάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά εθνική ετικέτα ποιότητας για πρόγραμμα eTwinning που πραγματοποιείται από ομάδα μαθητών.
Κατά τη σχολική χρονιά 2015-16, το έργο ΒΙΚΕ υλοποιήθηκε από τους μαθητές του τμήματος Α3 σε συνεργασία με δύο σχολεία, από Ιταλία και Τουρκία αντίστοιχα.
Η ετικέτα ποιότητας δηλώνει ότι το έργο έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:Παιδαγωγική καινοτομία και δημιουργικότητα, ενσωμάτωση στο πρόγραμμα μαθημάτων, επικοινωνία ανάμεσα στα συνεργαζόμενα σχολεία συνεργασία μεταξύ των εταίρων καθώς και δημιουργική χρήση ΤΠΕ.
Οι υπεύθυνες Καθηγήτριες
Νένου Χρυσούλα
Αδελφίδου Παλάσση

BIKE eTwinning


Το ποδήλατο θεωρείται δημοφιλές μέσο άθλησης, ψυχαγωγίας και  μετακίνησης των νέων. Η συστηματική του χρήση συμβάλλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης , στην προώθηση της αειφορίας καθώς και στην υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning, oι μαθητές του τμήματος Α3 σε συνεργασία με το σχολείο Liceo Statale Morando Morandi, Finale Emilia της Ιταλίας και το σχολείο Αbidin Pak-Pakmaya Anadolu Lisesi Balikesir της Τουρκίας μελέτησαν το θέμα του ποδηλάτου στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2016-17.

Τίτλος του προγράμματος "Be Innovative Kinetic European" (BIKE) . Οι μαθητές, χρησιμοποιώντας την Αγγλική γλώσσα, δούλεψαν σε διακρατικές ομάδες και μελέτησαν το θέμα του ποδηλάτου όσο αφορά την ιστορία, τη νομοθεσία, την επιχειρηματικότητα και την τέχνη. Επιπλέον διενεργήθηκε έρευνα σχετικά με τις συνήθειες μετακίνησης των νέων στις τρεις Ευρωπαϊκές χώρες και παρουσιάστηκαν τα σχετικά αποτελέσματα.

Όλες οι δράσεις του προγράμματος παρουσιάζονται στο ebook που ακολουθεί:

  Οι Υπεύθυνες Καθηγήτριες

Νένου Χρυσούλα

Αδελφίδου Παλάσση

 

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας


 Το έργο etwinning του σχολείου μας με τίτλο "Μια θεατρική  Παγκόσμια Μέρα Ραδιοφώνου στο δικό μας ραδιόφωνο Εuropean School Radio" έλαβε Εθνική Ετικέτα Ποιότητας. Δεκατρία σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση μιας τρίωρης ραδιοφωνικής εκπομπής σχετικής με την ιστορία του ραδιοφώνου, η οποία μεταδόθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2015 (Παγκόσμια Μέρα Ραδιοφώνου) από μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο European School Radio.
Το έργο πραγματοποιήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2014-15 στα πλαίσια του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας "Ραδιοφωνικές Διαδρομές στο χθες και στο σήμερα" με τη συμμετοχή των μαθητών του Α1.
                                                                                                
                                                                                            Oι Υπεύθυνες Καθηγήτριες
                                                                                                   
                                                                                                  Νένου Χρυσούλα
                                                                                            Μητσοπούλου Αφροδίτη

Joomla Templates by Joomla51.com